Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ayak Uyuşması ve Yanması Bitkisel Tedavi



Ayak Uyuşması ve Yanması Bitkisel Tedavi

sifali bitkiler ile ayak alti, tabaninda yanma ve uyusma nedenleri ve nasil tedavi edileceginden bahsedecegiz. Ayak yanmasi uyusmasi bitkisel tedavi yöntemlerini bizlere konusunun uzmani Prof.Dr. İbrahim SARAÇOgLU hocamiz videosu ile birlikte sunacak. Ayak yanmasi uyusmasi bitkisel tedavi yöntemlerine geçmeden önce, ayak yanmasinin nedenlerini bilmemiz gerektigini düsünmekteyiz.

Ayak Yanmasının nedenleri


Ayak yanmasi veya uyusmasinin bir çok nedenleri bulunmaktadir. Genelde sinirsel ve kan dolasimi sorunlarindan dolayi yasanan ayak yanmasinin nedenleri;

Travmalar

Kaza geçirip ayak parmaklariniz eger ki ayak parmaklarinda kirik olmasi durumunda ayak altinizda yanma olabilir.



 

Sinir Sıkışma Problemi

Doku büyümesi sonucunda ayak damarlarinizin sikismasi durumunda ayaklarda yanma gözükebilir.

Ayak Mantarı

Ayaklarda olusan mantar sonucu ayaklarda yanma gözükebilir. Bu olusum genelde ilik ve nemli yüzeyde olusur. Ayaklarinizi yikadiktan sonra veya dus aldiktan sonra ayaklarinizi mutlaka iyice kurulayin.

Alerjik Reaksiyonlar

Ayaklarda alerjiye neden olan faktörlerden dolayi ayaklarda yanma olabilir.

Diyabetik Nöropati

Bu sorun sadece seker hastalarinda olur. Kandaki bulunan glikoz seviyesinin yükselmesi ile olusur


Ayak yanmasinin gördügünüz gibi bir çok nedeni var. Kendinizi taniyor ve bu rahatsizliklari yasamadiysaniz veya bu rahatsizliklar sizde yoksa Prof.Dr. İbrahim SARAÇOgLU ayaklarinda yanmasi yasayanlar için düzenli olarak kan vermelerini önerdi. Ayak yanmalarin en büyük sorunu olarak kan dolasimindaki yasanan olumsuzluklar oldugunu belirtti.



Ayak yanması bitkisel tedavi yöntemi


Prof.Dr. İbrahim SARAÇOĞLU çesitli nedenlerden dolayi kan verme gibi bir imkani olmayan hastalarimiz için ise mükemmel bir bitkisel bir çözüm olarak siyah kuru üzüm yenilmesini önerdi. Kuru üzüm bulamayanlar için taze çekirdekli siyah üzüm yenilmesi gerektigini belirtti. Siyah kuru üzümü 10 – 15 tane ögleden önce 10 – 15 tane ögleden sonra yenilmesi durumda ayak yanmasi rahatsizliginizda tamamen kurtulacaksiniz. Prof.Dr. İbrahim SARAÇOĞLU kuru veya taze siyah üzümü tüketirken çekirdegi ile tüketilmesi gerektigini önemle belirtti. Prof.Dr. İbrahim SARAÇOgLU ayak tabani yanmasi yasayanlarin HGB degerlerinin yüksek oldugunu ve bunun içinde incirden de uzak durmalari gerektigi belirtti. Konu ile ilgili videomuzu izlemek için lütfen burayi tiklayiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder