Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ayak Üstü Ağrısı

Ayak Üstü Ağrısı



Ayak üstü agrisi, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilen bir durumdur. Fakat ayaklarda görülen agrilar genellikle vücudun agirligina bagli olarak meydana geldigi için ayak üstü agrisi çok yaygin olarak görülmez. Bu durum birçok farkli nedenden kaynaklanarak ortaya çikabilmektedir. Kimi aman bir damar rahatsizligi kimi zaman da yanliş ayakkabi kullanimi nedeniyle ayak üstü agrisi oluşabilir. Ayak üstü agrisi, birçok zaman insanlarda yalniz başina görülmez. Bu durum özellikle şişlik sorunuyla birlikte ortaya çikarak insanlarda etkili olur. Ayak üstü agrisiyla birlikte meydana gelen şişligin nedeni olarak tip dilinde adi "ödem" olarak bilinen sorundur.

Ayak agrisi meydana gelmesi durumunda bu agrilar çok iyi izlenmelidir. Eger agrilarda artiş var ise bu durumlarda yapilmasi gereken en önemli şey tabi ki doktora giderek bu agrinin nedenini ögrenmektir. Özellikle agriyla birlikte ayni zamanda şişlik ve diger belirtiler de görülüyorsa bu durumda hiç zaman kaybetmemek çok daha iyi olacaktir. Eger ayak agrisiyla birlikte şişlik probleminiz varsa bu durumlarda evlerinizde soguk pres uygulamasi yaparak bu şişliklerin artmasini önleyebilirsiniz.

 Ayak üstü agrisi, hem basit nedenlerden hem de ciddi nedenlerden kaynaklanabilecegi için kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Birçok kişi siradan bir ayak agrisi olarak gördügü bu sorun bazen bir damar tikanikligi olarak karşiniza çikabilir. Ayak üstü agrisi, olan insanlarda sorun ciddileştigi zaman kesinlikle müdahale edilmelidir. Bu sayede erken teşhis sayesinde birçok problemin önüne geçilebilir. Fakat ayak üstü agrilari ne kadar ciddi olursa olsun insanlarda hayati tehlikeleri oluşturacak kadar ciddi olmamaktadir.

Ayak üstü agrisi insanlarda yaşam kalitesinin ciddi bir şekilde düşmesine neden olmaktadir. Çünkü ayak üstünde meydana gelen agrilar insanlarda başta yürüme olmak üzere birçok eylemin yapilamamasina neden olur. Bu durum özellikle insanlarin iş hayatinda aksakliklarin oluşmasina neden olur

Bu nedenle ayak üstü agrisi ciddi derecelere çikmişsa bu durumlarda kişinin istirahat etmesi önemlidir. Yapilan istirahatle direk olarak ayak üstü agrisinin azalmasini saglayacak ve şişliklerin oluşmasini önleyecektir. Eger ayak üstü agrisi probleminin yaninda ayrica insanlarda herhangi bir kanama, doku zedelenmesi ve diger belirtiler var ise bu durumlarda sorun çok daha ciddi olabilir. Bu nedenle kesinlikle insanlarin gerekli olan tedavileri olmalari gerekir.

Ayak üstü agrisinin en sik görülen nedenleri:

    Ayak üstü agrisi hamile olan insanlarda çok sik karşilaşilmaktadir. Hamile olan insanlarda gerek kilo artişlarinin meydana gelmesi gerek hormonsal olarak vücutta meydana gelen degişiklikler direk olarak bu gibi problemlerin oluşmasina neden olmaktadir. Bunun için hamile olan kişilerin bol bol istirahat etmeleri gerekmektedir.

    Gün içerisinde çok fazla yürümek sadece ayak alti agrisina degil ayni zamanda insanlarda ayagin genelinde ayak agrisi oluşumuna neden olacaktir. Bu nedenle günlük olarak çok yürünecek ise buna uygun ayakkabilarin kullanilmasi gerekmektedir.

    Bazen insanlarda yetersiz dolaşim nedeniyle bu gibi durumlar ortaya çikabilmektedir. Yetersiz dolaşim ise genellikle kalp ve damarlarda oluşan hastaliklardan dolayi ortaya çiktigi için ayak üstü agrisi yaşayan insanlarda teşhis koyulamaz ise bu durumda kalp ve damarlarda muayeneler gerçekleştirilmelidir.

    Kalp ve damarlarda oldugu gibi insanlarda böbrek rahatsizliklari da ayak üstü agrisi oluşumuna neden olmaktadir. Bu nedenle böbrek hastalarinda ayak üstü agrisi sik karşilan durumlardandir.

    İnsanlarda bazen vücuduna darbe ya da farkli bir travma alsalar bile ilk başlarda bu travmalari vücut sicakliginin yüksek olmasindan dolayi pek fark etmeyebilirler. Bu nedenle ayak üstü agrisi olan insanlarda vücuda herhangi bir travma alinip alinmadigina dikkat edilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder