Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ayak ezilmesine ne iyi gelir?

Ayak ezilmesine ne iyi gelir?


Ayak bileğinde düşme, çarpma veya bir darbe sonucu yara olmadan beliren ağrı, şişlik ve morluklara ayak ezilmesi denir. Ayak ezilmelerinde doku altındaki kılcal damar ağları koparak kanayabilir. Bu durumda morluklar oluşur. Bu durumda darbe yerinde ağrı ve yanma hissedilir. Muhtemelen ezilen bölge şişer. Şiş kısım önce morarır, sonra mavileşir. İyileşmeye başlayınca rengi ve sarıya dönüşür. Yapılan müdahalelerle şişlik iner ve ağrı da geçer.
Ayak ezilmesi olduğunda ne yapmalı?
Üstüne ağırlık düşmesi, darbe alınması, çarpma sonucu vücudunuzun herhangi bir yerinde ezilme olursa, vakit geçirmeden soğuk su kompresi yapılması önerilir.
72 saat kadar sakatlanan bölgeye soğuk kompres uygulayın. İncinen bölgeye günde 3-4 defa 15′er dakikalık buz tedavisi uygulayın.Ezilme ve incinmenin iyileşme süresi ortalama 2-4 gündür. Buz uygulamasını ne kadar erken yaparsanız ezik yer morarmadan ve şişlik yapmadan kısa zamanda iyileşecektir. Soğuk kompresden sonra, ağrı da fazla hissedilmez.
Ayak ezilmesi için bitkisel tedavi
– Soğan ve zeytin ezilerek incinen yerin üzerine sarılır.
– Çiğ et direkt olarak incinen yerin üstüne kapatılır.
– Maydanoz, ispirto.
Hazırlanışı : 2 su bardağı ispirtoya bir avuç maydanoz koyup iyice ezilir. Ezilen yerin üzerine konur. Ayak İncinmesine Ne İyi Gelir,

0 yorum:

Yorum Gönder