Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ayakta Deri Soyulmasinin Belirtileri Ve Nedenleri​ Nedir, Tedavisi?



Ayakta Deri Soyulmasinin Belirtileri Ve Nedenleri​ Nedir, Tedavisi Nasildir?


Ayakta Deri Soyulmasinin Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi hakkinda sizin için topladigimiz bilgiler aşagidaki gibidir. Ayakta Deri Soyulmasi yazisini sadece bilgi edinme amaçli kullaniniz ve saglik sorunlariniz için vakit kaybetmeden doktorunuza ya da en yakin saglik kuruluşuna başvurunuz.
Kuru ve pul pul dökülen ayaklariniz,toplum içinde ayaklarinizi saklamaniza neden olabilir. Kserosis, bir başka deyişle cilt kurulugu yaygin bir durumdur. Yanliş cilt bakimi ve soguk hava, şikayetler artirabilir. Çogu durumda, bu sorunu evinizde kolayca tedavi edebilirsiniz.



Belirtiler
Ayaklarinizin kurumasina ek olarak, cildinizi mat, pürüzlü ve gergin hissedebilirsiniz. Nasir, cildinizin sürtünme ve tahrişe verdigi tepkidir. Nasir, ayakta diger bölgelere göre cildin daha kalin ve sert olmasi durumudur. Deride, pul pul soyulma, çatlama ve kizarikliklar görülebilir. En kötü senaryo; aci ve kanamadir.



Sebepler
Mantar gibi fungal enfeksiyonlar,cildin pul pul dökülmesine neden olabilir. Çevreniz de ayak kurulugunda önemli rol oynayan bir faktördür. Örnegin kiş mevsiminde ayaklar kurumaya yatkindir çünkü merkezi isitma havadaki nemi emer. Sicak banyo ve aşiri güneşe maruz kalmak da,cildin koruyucu yag tabakasini inceltir. Yaşinizi aldiginizda, cildinizin artik genç oldugunuz zamanlardaki gibi nem tutmadigini fark edeceksiniz. 65 ya da daha üstü bir yaştaysaniz, kuruluk problemi artiyor.


Tedavi
Kurumuş bölgeye asla peeling ya da deriyi kesme işlemi uygulamayin. Bu, enfeksiyon riskini artirabilir ve derinizi aşiri çekmenize ya da derin kesiklere yol açabilir. 20 ila 30 dakika boyunca ilik suda ayaklarinizi islatin. Bir havlu ile ayaklarinizi kurulayin. Nasiri yumuşatmak ve ölü derilerden kurtulmak için ponza taşi kullanin. Yatmadan önce nemlendirici sürün ve nemlendirici sürdükten sonra nemin hapsolmasi için koruyucu çorap giyin. Yag bazli nemlendiriciler iyi sonuçlar vermektedir. Eger ayak mantarindan muzdaripseniz,eldivenle anti-fungal krem ya merhem sürün. Mantar ellerinize bulaşirsa vücudun diger bölgelerine yayilabilir.

Önlemler
Banyo ve duş sonrasi ayaklariniza nemlendirici sürmeye özen gösterin. Özellikle günde 2 defa nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Çok sicak suyla banyo yapmayin. Ölü derilerden kurtulmak için sik sik ponza taşi kullanin. Eger sandalet giyiyorsaniz en az 30 faktör güneş kremi kullanin. Ayak mantari çok bulaşicidir bu yüzden Podiatrists Dernegi, havuz, duş, tuvalet gibi umumi yerlerde flip flop terlik giyilmesini öneriyor. Ayakkabi ve çorabinizi düzenli olarak degiştirin.


Hususlar
Kuru cilt, derin çatlaklar ve topuk çatlaklarinin başlica sebebidir. Çatlak epidermal doku, bakterilerin derinlere ulaşmasini kolaylaştirir, bu yüzden enfeksiyonu önlemek için ayaklarinizi temiz tutun. Kuru cilt sorunu, günlük hayatinizi etkileyecek kadar büyürse, doktorunuza ya da ayak sagligi uzmanina başvurun

0 yorum:

Yorum Gönder