Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sağlıklı Ayaklara Nasıl Sahip Olunur?

 Sağlıklı Ayaklara Nasıl Sahip Olunur?

Eger ayaginizda agri ya da aci varsa, bir şeyler ters gidiyor olabilir ve belirtiler sadece ayaginizla sinirli kalmayabilir. Dogru ayakkabilari giymek, ayaginizin ortopedik olarak rahat oldugundan ve desteklendiginden emin olmak, ayak konforunuzu tamamen degiştirebilir!

Her şey ayakla başlar; sizi destekler, ulaşimi saglar, sizin dayanaginizdir. Agirliginizi taşir, sizi dengede tutar, sizi yürütür ve sizi korur. Yani ayaklarinizin istikrari ve genel mekanik performansi görmezden gelinmeyecek kadar önemlidir.

Onlar her zaman orada, tam da bu nedenle, genellikle bu durumu hafife alir, onlari ihmal ederiz. Eger ayagin yapisini düşünürseniz, ne kadar özenle bakilmasi gerektigini daha iyi anlar ve minnet duyarsiniz. Düşünün, her bir ayak 26 kemik, 33 eklem ve 100’den fazla kas, tendon ve baglardan oluşur. İşte biraz daha bilgi; Bir insan ortalama olarak hayati boyunca 242 bin kilometer yürür, bu da dünyanin çevresini 5 kere dolaşmaya eşittir. Yürüyüş esnasinda da ayaklarda stres birikir. Bu yüzden günümüzde %90’imizin kronik ayak agrilari çekmesi tesadüf degildir.

Uygun ayakkabi giydiginizden emin olun

Hepimiz modayi takip etmek, topuklularla göz alici görünmek ve elbette agrisiz ayaklar isteriz. Ancak bazen bu iki istegi dengede tutamayiz. Eger ayaginizi desteklemezseniz, vücudunuzda da gözlemleyebileceginiz duruş bozuklugu, agri ya da denge problem gibi bazi sorunlar ortaya çikabilir. Bu nedenle ayakkabi alirken tavsiyelerimizi aklinizda tutun;

•    Ayak parmaginizla topuk arasinda ayaginiz için yeterli yer oldugundan emin olun.
•    Bagciksiz, giy-çik ayakkabilari tercih etmeyin; çünkü ayarlanabilir olmadigi için ayaginizi rahatsiz edebilir.
•    Eger topuklu giymek zorundaysaniz, topuk boyunun 4 cm’den az olmasina dikkat edin.
•    İç tabanligi degiştirilebilen ayakkabilar seçin; çünkü böylece ayaginiza göre veya ortopedik tabanla degiştirerek ayaginizi rahatlatabilirsiniz.
•    Topugunuzu iyice saran ayakkabilar tercih edin.

Ekstra destek

İç tabanliklar, daha fazla yastiklama ve destekleme açisindan ayaga yardimci olur. Bu yöntem, ayrica sirt ve kalçada yaşanabilecek problemleri de engelleyebilir. Topuk yastigi istenmeyen diz hareketlerini azaltacagi gibi ani hareketleri de daha etkili bir biçimde engeller.

Bunun yaninda tirnaklarinizi da düzgün olarak kesmenizi ve ayak bakiminizi ihmal etmemenizi öneririz; çünkü bakimsiz ayaklar, stres ve yorgunluktan arindirilmamiş ayaklar demektir. Bu da daha fazla agri ve rahatsizlik anlamina gelebilir. Bunun için size öncelikli olarak Scholl Velvet Smooth Express Pedi ile ayaginizdaki ölü derilerden kurtulmanizi öneriyoruz. Ardindan ise eger varsa topuk çatlaklarindan Topuk Çatlagi Giderici Krem ile kurtulun, tirnak mantarindan şikayetçiyseniz Tirnak Mantari Giderici ile mükemmel tirnaklara sahip olun.

Burada en önemli nokta, size uygun olan çözümü bulmanizdir. Dogru ürünü buldugunuzda zaten anlayacaksiniz! Küçük bir ayarlama, saatlerce yürüdügünüz ya da ayakta durdugunuz uzun bir günün ardindan ayaklarinizdaki hissi tamamen degiştirebilir. Scholl ayak bakim ürünlerine göz atin, siz de kendi devriminizi yapin!

0 yorum:

Yorum Gönder