Blogger tarafından desteklenmektedir.

El Parmağında Nasır

El Parmağında Nasır

El Parmağında Nasır; Derinin sert maddelerle sürtünmesi sonucunda tahriş olması nedeni ile derinin kalınlaşmasından dolayı nasır oluşmaktadır. Ayakta, topukta, serçe parmakta oluşan nasırlar gibi kişinin el parmağında nasır oluşması da gayet normaldir. Avuç içlerinde, parmaklarda nasır, oluşabilmektedir. El parmağında nasır genellikle erkeklerde daha çok görülmektedir. Bayanlarda az görülen el parmağı nasırları erkeklerde özellikle meslekleri yüzünden oluşmaktadır. Ağır işlerde çalışan, sert cihazlar kullanan kişilerde görülmektedir. İnşaatta çalışan kişilerde balyoz, demir gibi sert şeyleri tutmaktan oluşmaktadır. Parmak derisi sürekli sürtünme  ile tahriş olacak ve parmak nasırı kaçınılmaz olacaktır. El parmağı nasırları ilk başlarda yumuşak olacağı için kişi rahatsız olmayacaktır. Fakat ilerleyen el parmağı nasırların da kişi başkaları ile tokalaşırken bile rahatsızlık duyacağı için vücut bakımı, cilt bakımı, ayak bakımı gibi el bakımında erkeklerin daha özen göstermesi gerekmektedir. Gerekirse güzellik merkezlerine bile giderek el bakımı yaptırabilmektedir. El parmağındaki nasır ayak nasırları gibi çok ağrı yapmayacağı için kişi genellikle önemsememektedir. İleri el parmağı nasırların da renk değişip koyu gri olabileceği için kişinin bir an önce el bakımına özen göstermesi gerekmektedir.

El Parmağında Nasır nedenleri; El parmaklarında, avuç içlerinde veya parmak üstlerinde nasır oluşan kişilerin mutlaka mesleklerinde aşırı derecede parmakları sürtünme halindedir bunun dolayısı ile de el parmağında nasır oluşmaktadır.
 
Ayrıca bazı kişilerin elini parmaklarını yediğini demek gerekir kemirdiklerini mutlaka görmüşsünüzdür. Bu nedenle de el parmağında veya avuç içlerinde nasır oluşmaktadır. Elinde nasır olan kişiler olmayan kişilere nazaran başkalarının yanında rahatsızlık duyabilmektedirler.

El Parmağı Nasır Tedavisi; Ağır işlerde çalışan kişilerin eldiven kullanılması el parmağı nasır oluşumunda çok önemlidir. Ellerin de deriyi, yumuşak tutan kremleri sık kullanması gerekmektedir. Kişi ellerini parmaklarını yememelidir. Bitkisel olarak evde yapılacak tedavi el parmağı üzerindeki nasıra ceviz yağı sürmek olacaktır. Sıcak suda bekleterek de el parmağındaki nasırları yumuşatabilirsiniz. El parmağında nasırı sertleşmiş deriyi, sıcak suda bekleterek soyulabilir ve krem sürülür. Ayrıca el parmağında sertleşmiş deri yine sıcak suda bekletilerek ponza taşı ile hafifletilebilir. Bu işlemi düzenli olarak tekrarlayan kişiler el bakımına özen gösterir, ellerini kremler, yağlar, eldiven kullanır ise el parmağında nasırın ilerlemesini engelleyebilir. Ayrıca başka parmaklarda da oluşmasını engellemiş olacaktır.
 

0 yorum:

Yorum Gönder