Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sağ Baş Parmak Uyuşması

Sağ Baş Parmak Uyuşması

Sağ baş parmak uyuşması, el yada kol ile ilgili bazı problemler sonucunda ortaya çıksa bile bu bölgeye gelen sinirlerin geçtiği herhangi bir noktada meydana gelen baskı sonucunda da ortaya çıkabilmektedir. Bu sorun genelde 20 yaş sonrasında ortaya çıkmaktadır. 

Sağ baş parmak uyuşması nedenleri
  • Sağ baş parmak uyuşmasını meydana getiren ana nedenlerden biri fiziksel travma sonucu meydana gelen sinir sıkışması olmaktadır. Hareketlerin yapılabilmesi için sinir sisteminin önemli bir yeri bulunmaktadır. Kol bölgesinden geçerek ellere uzanan sinirler üzerinde sıkışma meydana geldiğin uyuşma, bazı hareketleri tam yapamama ve ağrı meydana gelmektedir. Sağ baş parmak uyuşması da bu yüzden ortaya çıkabilmektedir. 
  • Sağ baş parmak uyuşmasında etkili olan diğer neden ise boyun ve bel bölgesinde meydana gelen fıtık olmaktadır. Bu bölgeden geçerek ellere kadar gelen sinirler fıtıklaşma yüzünden baskı altında kalmaktadır. Bu baskı gitar telleri gibi gergin olan sinirlerin iyice gerilmesine neden olarak siniri ilgilendiren uzuvda uyuşma, karıncalanma ve hareket kısıtlılığı yapmaktadır. 

  • Sağ kol yada elde meydana gelen derin yaralanmalar yada kırıklar ilgili bölgeye giden sinirlere baskı yaparak uyuşmaya neden olmaktadır. Hatta sinir üzerinde kalıcı hasarlar dahi meydana gelebilmektedir. 
  • Uzun süre ilgili kol üzerinde yaslanma yada uyuma sağ baş parmak uyuşması yapabilmektedir. Bu uyuşma stres ortadan kalktığı zaman normal haline dönecektir.
Sağ baş parmak uyuşması tanı ve tedavi

Sağ baş parmak uyuşması olduğunda eğer görünen fiziki bir etken yok ise görüntüleme yöntemleri ile incelemek gerekmektedir. Mr görüntüleme için uygulanan yöntem olmaktadır. Ayrıca kol bölgesine verilen küçük elektrik akımları ile sinir iletiminin kalitesine bakılmaktadır. Koyulacak tanı sonucunda fizik tedavi yada cerrahi müdahale gerekebilmektedir. Sağlıkla kalmanız dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder